451798359_502704958950954_6105687764889178224_n.jpg

İsrail askerleri için ihtiyacı olan kanı Türkiye'den mi temin ediyor?

İsrail, savaş zamanı krizleri sırasında ihtiyaç duyduğu kan ünitelerinin çoğunu Asya, Avrupa ve Amerika ülkelerinden elde ediyor ve ilginç olan kısım, İslam ülkesi Türkiye'nin de buna dahil olan Müslüman ülkeler arasında olması. Bir rapora göre, 2023 ve 2024'te Siyonist rejime kan sağlayan başlıca ülkeler Hindistan, Türkiye ve Tayland oldu.

14 Ekim 2024 Pazartesi

İNTİZAR - 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze'de başlayan süreç gizlide kalan birçok şeyi ortaya çıkardı. İslam ülkelerinin birçoğunun İsrail'in vahşeti karşısında neredeyse hiçbir şey yapmaksızın ortaya koydukları duruş dikkat çekti.

Türkiye'de ise söylem ile eylem arasındaki tutarsızlıklar bu süreçte bir bir ortaya çıktı. En başta diplomatik ilişkilerin kesilmemesi, daha sonra İsrail ile ticaretin varlığı, sonra ticaretin kesilmesi fakat farklı yollarla fiilen bu sürecin devam etmesine dair tartışmalar hiç eksik olmadı.

Şimdi de Arnavutça yayın yapan Gazeta Impakt internet sitesinde Alireza Niknam imzası ile yer alan haberde "bu da olur mu" dedirtecek iddialar yer aldı. Bu habere konu olan araştırmada, çatışmalarda yaralanan İsrail askerlerinin kan ihtiyacının karşılandığı ülkelerden birinin de Türkiye olduğu iddiasına yer veriliyor.

Bahsi geçen haberin tercümesini ilginize sunuyoruz:

Türk halkının kanı İsrail askerlerinin damarlarında

Dünyanın dört bir yanındaki insanlar, özellikle Müslümanlar, İsrail ürünlerini boykot etmek için kampanyalar başlatırken, ikiyüzlü politikacılar Müslümanların kanını İsrail askerlerinin damarlarına enjekte ediyor!

Kitle imha silahları, hava bombardımanları, kara saldırıları, kadın ve çocukların öldürülmesi, kararlar, açıklamalar, kampanyalar, protestolar vb. Gazze'deki Siyonist rejimin sayısız suçuyla ilgili olarak geçen yılki en büyük anahtar kelimelerdi. Korkunç olaylardan sonra her yerdeki kamuoyu öfkelendi çünkü savaş her zaman kanla birlikte gelir. Savaş, yaşamın, canlılığın, büyümenin, gülümsemelerin ve yaşamayı simgeleyen her şeyin tam tersidir. Yeni uyanan vicdanlar dünya politikacılarına bağırıyor. Politikacılar, dünya çapında yaygın olan insani elem hisleriyle uyum içinde olduklarını gösterme çabasıyla kendileri için yeni bir rol üstleniyorlar.

İkiyüzlülük

Dünyanın kitle imha silahlarının tedariki konusunda endişeli ve kaygılı olduğu noktada, bazı politikacılar perde arkasında diplomatik kıyafetlerinin üzerine beyaz hemşire cüppeleri giyerek bu kitlesel öldürme makinesini yeniden inşa etmeye ve desteklemeye başlarlar. Bu makinenin kimi hedef aldığı onlar için önemli değildir: Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, doktorlar, hemşireler, muhabirler, fotoğrafçılar veya başka biri.

Dünyanın dört bir yanındaki insanlar, özellikle Müslümanlar, kampanyalar aracılığıyla İsrail ürünlerini boykot ederken, ikiyüzlü politikacılar Müslümanların kanını İsrail askerlerinin damarlarına enjekte ediyor! Bu ikiyüzlü politikacılar koyun kostümü giymiş kurtlardır.

Savaşlar boyunca, her zaman belirleyici olan şey savaş alanında insan kaynaklarının ve desteğin sağlanmasıdır. Sürekli olarak nüfus sorunlarıyla karşı karşıya kalan ve yeterli güce sahip olmayan İsrail, askerleri için tıbbi desteğe öncelik verir. Bunun bir biçimi, yaralılara destek olmak ve kan gibi hayatta kalmaları için gerekli tüm hayati ihtiyaçları sağlamaktır. Savaşlar sırasında kan ihtiyacı önemli ölçüde artar ve bu nedenle ülkeler genellikle savaş alanı ve ötesi için kırılmaz destekleyici ittifaklar oluştururlar.

İsrail ile bazı bölgesel gruplar arasında savaş ve çatışmanın patlak vermesiyle birlikte, İsrail ordusunun tıbbi kurumları daha fazla askerinin ölmesini önlemek için her türlü çabayı gösterdi. Bu alanda göreceli bir başarı elde ettiler. Tıbbi raporlara göre, yaralı askerlerin yaklaşık %7'si sonunda ölürken, 2000'lerin başında bu oran %14'tü, bu da ölüm oranının yarı yarıya azaldığı anlamına geliyor. Ölümlerdeki bu azalmanın başlıca nedenlerinden biri, tıbbi ekipler tarafından savaş alanında acil kan nakli için kan ünitelerinin kullanılmasıdır.

İsrail, savaş zamanı krizleri sırasında ihtiyaç duyduğu kan ünitelerinin çoğunu Asya, Avrupa ve Amerika ülkelerinden elde ediyor ve ilginç olan kısım, İslam ülkesi Türkiye'nin de buna dahil olan Müslüman ülkeler arasında olması.

Bir rapora göre, 2023 ve 2024'te Siyonist rejime kan sağlayan başlıca ülkeler Hindistan, Türkiye ve Tayland oldu. İsrail'in Volza'sından alınan ithalat verilerine göre, İsrail Şubat 2023 ile Ocak 2024 (TTM) arasında 93 kan sevkiyatı ithal etti. Bu ithalatlar 45 yabancı ihracatçı tarafından 59 İsrailli alıcıya sağlandı ve önceki on iki aya kıyasla %9'luk bir büyüme gösterdi. Sadece Ocak 2024'te İsrail beş kan sevkiyatı ithal etti ve Ocak 2023'e kıyasla %400 ve Aralık 2023'e göre %5'lik bir artış kaydetti. Bu istatistikler, İsrail'in ihtiyaç duyduğu kanın çoğunu Türkiye, Hindistan ve Tayland'dan ithal ettiğini gösteriyor.

Kaynaklar:

1. https://www.volza.com/p/blood/import/import-in-israel/

2. https://tradingeconomics.com/israel/imports/mexico/human-blood-animal-blood-antisera-vaccines

Bütün bunların içinde en çok göze çarpan şey, Türkiye gibi bir İslam ülkesinin, İsrail askeri güçlerinin savaş alanında hayatta kalmasını sağlamadaki katılımıdır. Bu kritik eylem, bu ülkenin başkanının çeşitli kamu forumlarında, İsrail'i desteklememekte ısrar ederek ve ülkesini Filistin halkının destekçisi olarak sunarak dünyayı kandırdığı sırada gerçekleşiyor. Oysa resmi istatistiklere göre, Türk Müslümanların kanı, savaş alanında İsrail askerlerinin damarlarına enjekte ediliyor ve bu da onları Filistin ve Lübnan'ın masum halkını katletmeye hazırlıyor.

Volza'nın verilerine göre Siyonist rejime kan ithalatında yer alan şirketler:

• İsrail'e kan ürünleri ihraç eden Türk şirketleri:

a) Türkiye'nin kan ihtiyacının %90'ını karşılayan Biyomedikal Kızılay (Türk Kızılayı Biyomedikal), yılda 3 milyon torba kanı iç pazarda kullanılmak üzere ithal ediyor. Ancak Biyomedikal Kızılay ihracat pazarına yönelik kapasitesini genişletti.

Adres: Küçükbakkalköy Rustemağa Caddesi No:2 34750 Ataşehir/İstanbul

E-posta: info@kizilayyatirim.com.tr

Web sitesi: www.kizilayyatirim.com.tr

b) Otomotiv Nev Ltd, Ltd Parts Run şirketi aracılığıyla Türkiye'den İsrail'e kan ihracatında aracı olarak faaliyet gösteren bir şirkettir. Bu şirket öncelikle inşaat ve ticari ürünlerle ilgilenmektedir, ancak daha detaylı incelemeler, Ltd Parts Run aracılığıyla İsrail'e kan tedarikçilerinden biri olduğunu göstermektedir.

Website: https://www.nevoto.com.tr

Address: NO.19 ATATURK MAHALLESI ORHAN VELI CADDESI, ESENYURT 34522, Istanbul (Europe)

c) AS SAME: Volza'nın verilerine göre, bu şirket İsrail'in ithal ettiği kanın yaklaşık %36'sını oluşturuyor ve bu kanın çoğu HSN kodu 9018 altında Hindistan'daki kan tedarik şirketlerinden geliyor. Ana tedarikçi Limited Medicure Poly.

d) Ltd Parts Run: İsrail merkezli bu şirket Hindistan'dan kan ithalatçısı olarak listelenmiştir. Bu şirket hakkında özel bir bilgi mevcut değildir ve bunun sanal veya var olmayan bir şirket olması muhtemeldir. Bu şirketin ana ithalat faaliyetleri HSN 4010, 4009, 8708 kodları altında Otomotiv Nev Ltd tarafından yürütülmektedir. Volza'ya göre, Ltd Parts Run İsrail'e kan sağlayan ana tedarikçilerden biridir.

"Bugün, Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi Netanyahu'yu kınarken ve dünyadaki birçok ülke onu bir savaş suçlusu olarak adlandırırken, bu ülkenin askerlerinin ve askeri güçlerinin Filistin ve Lübnan'ın savunmasız halkına karşı eşitsiz savaşlardaki utanç verici eylemleri devam ediyor. Şu soru ortaya çıkıyor: Türkiye halkı, kanlarının savaş suçlularının damarlarına enjekte edildiğinin farkında mı? Buna tepkileri ne olurdu? Günümüz dünyasında, savaşlarda fiziksel olarak bulunmaya gerek yok; sadece sessiz kalmak suçluları desteklemek için yeterli. Kan gibi hayati bir maddeyi transfer etmekten bahsetmiyorum bile. İsrail'in ekonomik ortağı olan Türk hükümetinin, Filistin ve Lübnan'ın mazlum halklarını ve çocuklarını desteklemek adına İsrail'e kan transferini ve ticaret desteğini durdurması, böylece barışın ve savaşın önlenmesinin önünü açması bekleniyordu."

Haberde ismi geçenVolza'nın İsrail İthalat verilerine göre, İsrail Ocak 2022 ile Aralık 2023 (TTM) arasında 61 Kan sevkiyatı ithal etti. Bu ithalatlar 33 Türkiye ihracatçısı tarafından 42 İsrailli alıcıya sağlandı ve önceki on iki aya kıyasla %13'lük bir büyüme oranına işaret etti. Bu dönemde, yalnızca Aralık 2023'te İsrail Türkiye'den 14 Kan sevkiyatı ithal etti. Bu, Aralık 2022'ye kıyasla yıllık %75'lik bir büyüme ve Kasım 2023'e göre %250'lik bir sıralı artışa işaret ediyor. İsrail ihtiyaç duyduğu kanının çoğunu Türkiye'den ithal ediyor.

Yine haberde geçen Volza'nın Türkiye Kan ihracat verilerine göre, Türkiye'de toplam 3.558 Kan Tedarikçisi bulunmakta olup, küresel olarak 6.264 alıcıya ihracat yapmaktadır. Mart 2023 ile Şubat 2024 arasındaki dönemde 3.219 tedarikçi faaliyette olup, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Döner Sermayesi, DISERA TIBBİ MALZEMELER SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ve Tunaset Biofarma Lojistik Hizmetleri Anonim Şirketi Türkiye'nin toplam Kan ihracatının %40'ını oluşturmaktadır.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doner CAPITAL, 280 sevkiyatla toplamın %15'ini oluşturan Türkiye'deki önde gelen Kan tedarikçisidir. Onu yakından takip eden DISERA MEDICAL MATERIALS INDUSTRY AND TRADE INC, toplamın %13'lük payıyla, 237 sevkiyata eşdeğerdir. Tunaset Biofarma Lojistik Hizmetleri Anonim Şirketi, 209 sevkiyatla toplamın %12'sini oluşturarak üçüncü sırada yer almaktadır.

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar